torstai 4. joulukuuta 2008

Kissanviikset 4.12.2008

Kissanviikset on Aren-aukion laitamilla, suht pieni kodikas ravintola. T sen keksi, että kannattaisi varata pöytä ja kannattihan se kun melkein kaikki pöydät olikin illaksi varattu. Ei tule mieleen aina tässä kaupungissa, että pöytävarauskin kannattaisi tehdä.

Tarjoilijat palvelivat reippaasti meitä ja kysyivätkin ensitöikseen aperitiivi tilausta. Päädyimme vesilinjalle ja ruoan kanssa S ja J ottivat viiniä. Ruokalistat olivat valmiina pöydissä ja sieltä löytyikin nopeasti jokaiselle jotain. Valikoima listassa ei ole hirmu runsas, mutta eiköhän sieltä jokaiselle jotain löydy.

* A:lle Valkosipulibroileria 17,10 €
* J:lle Viiksen leipä 16,00 €
* S:lle Pariloitua merilohta 18,20 €
* T:lle Ankanrintaa 21,80 €

Isot kissan kuvat seinillä, erään pöydän vieressä lukuisia posliinikissoja. Aidot pöytäliinat, aidot kynttilät ja aidot kukat pöydissä. Sisutus on pääosin jäänyt -80 luvulle, varsinkin boordeista sen huomaa. Tunnelma on kodikas ja miellyttävä.

Henkilökunta on ammattitaitoista, huomaamatonta ja aidon ystävällistä. Mikään ei pääse pöydässä loppumaan, tarjoilijat pitävät siitä huolen. Turhaa maistuuko maistuuko, ei kysellä. Vasta ruokailtuamme kysytään maistuiko. Vesikannut ja viinipullo olivat viereisellä pöydällä, etteivät suotta vieneet tilaa pöydästämme.

Ennen pääruokia saimme pöytään salaattiannokset, lämmintä leipää sekä levitettä. Mietimme milloin viimeksi olisimme saaneet salaattiannokset tarjoiltuna pöytään, kiva lisä. Leipä oli hyvää ja kun se oli loppumaisillaan tarjoilija toi meille lisää leipää.

Pääruoka-annokset näyttivät hienoilta ja viimeistellyiltä (meillä oli niin nälkä että kuvien ottamiset unohtuivat..). Ja se ruoan maku aijaijaijaijaiai, että maistuikin aivan loistavalta. S nautiskeli parasta lohtaan ikinä, kaikkien meidän kasvikset sulivat suuhun. Nyt taipaapi olla niin, että tässä keittiössä ei eineksiä juurikaan käytetä. Kertakaikkisen herkullista ruokaa!!

Grande totale:
- Loistavaa ruokaa ++++
- Ammattitaitoista henkilökuntaa ++
- Salaattiannokset ja leipä ++
- Pöytävaraus
- Hyvän kokoiset annokset ++
- Siistiä ++
- Keittiön äänet ei kuulu ++
- Sisutuksen voisi uusia ---
- Ainoa paikka tähän mennessä Jkl:ssä johon jätimme tippiä

Arviointi:
Henkilökunta *****
Hinta-laatu *****
Sisustus ****
Palvelun nopeus *****
Ruoan maku ja ulkonäkö *****

Kissanviikset *****

http://www.kissanviikset.fi/

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ravintola on Jyväskylän "kalssikoita", toiminut "vähintään 40 vuotta". Tietävät olevansa "parasta A-ryhmää", joten vanhat (ja kauan käyneet) asiakkaat (lue esim. allekirjoittaneen äiti ja isä ovat täällä syöneet sekä häälounasta, että 60v-synttärilounastaan, samalla tasolla on ravintola pysytellyt koko ajan) tahtovatkin, että tunnelma on nostalginen (viittaus raatinne sisustusarvioon).

Itse söin äitimuorin synttäreillä härkää ja alkuruuaksi salaattia, ruokalista muuttunut sen jälkeen, silloin 28 eur, 300g pihvi ja mureaa ja maukasta oli, pihvi medium++ -kypsyydellä. PARAS SYÖMÄNI ruoka tähän ikään (35v).

Jos haluat laatua, eikä hinta ole ongelma (halpisruokiahan saa mistä vain), niin EHDOTTOMASTI suosittelen.

Oheisen nettiosoitteen kautta löytyvät opasteet maukkaan ruuan äärelle!

http://www.kissanviikset.fi/

SUOSITTELEN, asteikollanne ***** + ½* !!!

nimimerkki: 35v-paljasjalkajyväskyläläinen maukkaan ja herkullisen ruuan ja ISOJEN annosten ystävä (mieshenkilö)