Ilma on kuiva, mutta kylmä lokakuisena iltana, kun pelmahdamme sisään Asema-aukion laidalla sijaitsevaan Gastropubiin. Ensifiilis on hotellimaisen tunkkainen, mutta selittelemme sen itsellemem asiaankuuluvaksi seikaksi, jos kerran ravintolan kuuluu olla pubimainen. Gastron ja pubin yhdistäminen kuulostaa uudelta ilmiöltä pubiruokaa maistaneelle, joten ilmassa on innostunutta odotusta.
Miljöö on hämärä, mutta mukava: seinät on päällystetty tummaksi lakatulla bambulla ja kattokin on paneloitu: täällä ei tuijotella pölyisiä ilmastointiputkia ruokaa odoteltaessa. Seinillä roikkuu afrikkalaisia puunaamioita ja tuolit ovat pehmustettuja: onpa jossain jopa hieman seeprajäljitelmääkin. Teema on siis siirtomaahenkisyys, vaikka vieraskriitikkomme L sitä kuvaileekin vekkuliksi tiki-meiningiksi. Oikea paikka sijoittua täällä on baarista oikealla, Asemakadun puolella olevat pyöreät pöydät. Ruokailukattaus on tehty astetta sisemmälle, mutta siellä ollaan melkein hotellin aulassa, joten miljöö on rauhattomampi. Baarista vasemmalle mentäessä taas istutaan takit päällä. Mutta kulmapöydissä on mukavaa ruokailla ja katsella liikenteen kulkua Hannikaisenkadulla.
Bambuseinistä raadille muistui mieleen, kuinka Memphisissä oli samanlaiset silloin, kun siellä oli enemmän world kitcheniä ja vähemmän barbequeta.
Henkilökunta on reipasta ja asiantuntevaa: juomia tarjotaan heti ja kun joku toteaa olevansa autolla, tarjoilija muistaa mainita, että valikoimassa on alkoholittomia oluita ja viinejä. Hieno homma! Juomavalikoima on suppea, mutta hyvä. Muun muassa oluista löytyy uudehko tähtiolut Innis & Gunn, jota L suosittelee jokaiselle, joka luulee jo nähneensä kaiken. Muitakin ei ihan niin stokki-oluita pidetään listalla, joten tänne voi tulla snobimpikin ohran ystävä. Viinin ystävät ottivat tavoilleen uskollisina Jacob's Creek -asiakasomistajavalkoviiniä.
Tästä terävä lukija äkkääkin, että taas ollaan S-ryhmän metsästysmailla. Tällä kertaa ei kohteemme kuitenkaan ole ketjuravintola, vaan S-ryhmälle poikkeuksellisesti uniikki ravintola.
Ruoan tulossa kestää. Pidempään kuin missään aiemmin. Odotellessamme ehdimme haistella jostain ohimenevästi kantautuvaa viemärin hajua ja arvioimaan äänimaailmaa, joka on iloksemme seurallinen ja häiritsemätön. Musiikki ei pauhaa liian kovalla eikä tiskikoneen kohinaa tarvitse kuunnella. Ilmassa on mukava sekoitus puheensorinaa ja poppia. Olisi kyllä mukava saada jotain nakerrettavaa eteensä ennen varsinaista ateriaa, sillä 40 minuutin odotuksen aikana nälkäinen ehtii tulla nälkäisemmäksi ja äkäisemmäksi. Odotusaikaa ei selitä ruuhka, sillä ruokailevia asiakkaita on vähän. Jospa pöytään olisi tulossa vähemmän puolivalmisteita...
Ruoan saapuessa se tulee samaan aikaan jokaiselle. Raadin tilaamat annokset:
- A:lle aura-pinaattipasta kanalla 15,90 e
- L:lle lammaspullat pekonipavuilla 12,70 e
- T:lle valkosipuli-possupannu 16,90 e
- S:lle kana-caesarsalaatti 13,10 e
- J:lle lohikappelileipä 13,60 e
Grande totale:
- Huomaamatonta henkilökuntaa, ei tyrkkyä +
- Suht keskeinen sijainti +
- Viihtyisä miljöö ++
- Paha haju, oli onneksi ohikiitävää --
- Allergikoille vaihtoehtoja ++
- Perinteinen ja monipuolinen ruokalista +
- Hyvä paikka julkkisbongailuun ++
- "Syökää hyvin" kuullosti kivalta ;D
- Sekavahko sisustus, pöydät kirpparilta tuolit designliikkeestä
- Bonusta, mutta EI ketjufiilistä ++++
- Liian pitkä odottelu, ilman snackeja ---
- Ruokailuvälineet laitettu kivasti servettitaskuun +
Arviointi:
Henkilökunta****
Hinta-laatu****
Sisustus****
Palvelun nopeus**
Ruoan maku ja ulkonäkö****
Henkilökunta****
Hinta-laatu****
Sisustus****
Palvelun nopeus**
Ruoan maku ja ulkonäkö****
Gastropub Jalo****
http://www.gastropubjalo.fi/
1 kommentti:
No ketä julkkiksia bongasitte? Kysyy "espoolainen"
Lähetä kommentti