keskiviikko 18. helmikuuta 2009
Pöllöwaari 18.2.2009
Jyväskylän Chaine Des Rotisseurs 2008 palkittu ravintola. Pöllöwaari on pienen matkan päässä kävelykadulta, hotelli Yöpuun yhteydessä.
Raatimme astuu sisään tunnelmalliseen ravintolaan. Tarjoilija on melkein heti vastassa ja auttamassa takkeja naulakkoon. Kysytään onko meillä pöytävarausta ja sitä ei ole, mutta onneksi meille on pöytä vapaana. Muistakaa siis pöytävaraus tähänkin ravintolaan. Siihen ei oikein vain Jyväskylässä totu.
Asettuessamme aloillemme meiltä kysytään jo juomatilausta ja saamme ruokalistat. Ruokalistaa tutkimme kaikessa rauhassa. Listalla on monipuolisia menu kokonaisuuksia ja perinteinen a la carte listakin löytyy. Hinnat ovat suhteellisen kalliita, mutta on ravintolalla tasoakin! Päädymme tilaamaan seuraavat annokset.
* J:lle:
Grillattuja scampinpyrstöjä ja loimutettua lohta, kuohuviini-meriäyriäiskastiketta ja juliennejuureksia
24,60 €
* A:lle:
Salottisipulinavariini, sherrykastiketta, chevrejuustolla gratinoitua paprikapaistosta, pinaattia ja punakaalia
18,70 €
* T:lle:
Pariloitu härän sisäfileepihvi, balsamico-cabernetkastiketta, vuohenjuustokroketti ja viinisipulihilloketta
26,40 €
Tilaukset jätettyämme kysytään vielä juomatoiveet uudelleen, hieno jos mieli olisikin muuttunut. Pöydässä on kiva pöllön muotoinen voiannos, seuraksi saamme valita leipää neljän tai viiden leivän valikoimasta. Leivät tarjoillaan pöytiin. Leivät olivatkin varsin maukkaita.
Henkilökunta on nuorta, hillittyä käytökseltään, asiantuntevaa, klassista, huumorintajuista, huomaavaista, hyvin pukeutunutta sekä todella ammattitaitoista. Tarjoilijat esittelevä ruokia todella hyvin asiakkaille, tuntuvat todella tietävän mitä tekevät. Tunnelma henkilökunnasta on rauhallinen, ei ole kiirettä minkään asian kanssa ja homma hoituu mallikkaasti.
Sisustus on tunnelmallinen, lämmin ja harmoninen. Talo, jossa olimme on sokkeloinen, kivoja pieniä puukäytäviä. Se tekee uniikin ja mukavan fiiliksen. Itse ravintolasali jossa olimme on pieni, salin ollessa täysi meteli on varmasti todella kova. Nytkin melko täydessä salissa meteli oli suht kova. Musiikki, joka soi taustalla oli mukavan tyyliteltyä keski-ikäisten "poppia", tunnelmaan sopivaa.
Ruoat saamme noin puolen tunnin odottelun jälkeen. Tästä voimme päätellä taas sen, että eineksiä ei juuri ole käytetty. Ja se näkyi ja maistuikin ruoassa. Annokset näyttivät todella upeilta ja maistuivat. Harvinaisen hyvän makuista ruokaa, kaikkine lisäkkeineen annokset maistuivat todella hyvin. Ainoa miinus on J:n lohi, joka ei ollut kovin kummoisen makuista, mikä loimutettu lohi?? Mutta muu J:n annoksessa toimi niin hyvin, että tuo lohen vajavaisuus ei haitannut. J:n annoksen lohen ja scamppien kypsyys oli aivan täydellinen. Hei, täällä ei muuten taidettu kysyä kertaakaan maistuuko!! Annoskoko oli suht pieni, J:n lohen pala ei ollut kovin suuri ja A:n annos kokonaisuudessaan oli pieni.
Grande totale:
- Ruoassa kaikki maut kohdillaan +++
- Pienehköt annokset -
- Laadukas ja tasokas ravintola +
- Henkilökunta ammattitaitoista ++
- Tunnelma kansainvälinen, olimme varmaan ainoa täysin suomalainen seurue
- Muovikukka vesimaljakossa pöydässä --
- Hyvät alkuleivät ++
- Ravintolan ollessa täysi liian pieni sali ++
- Todella herkullista ruokaa +++
- Huomaavaista palvelua ++
- Kaikki yksityiskohdat on huolella mietitty ++
- Klassinen a la carte ravintola
Arviointi:
Henkilökunta *****
Hinta-laatu ****
Sisustus ****
Palvelun nopeus *****
Ruoan maku ja ulkonäkö *****
Pöllöwaari *****
http://www.hotelliyopuu.fi/ravintolat/alacarte/
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Pöllöwaarissa kaikki kukat ovat aina oikeita, ei koskaan muovisisa...
Lähetä kommentti