maanantai 27. huhtikuuta 2009

Viikinkiravintola Harald 27.4.2009




Tämän kertainen kohde on Jyväskylän ravintolatarjonnan uusimmasta päästä. Tawast keskuksen alakerrasta tämä viime elokuussa avattu ravintola sijaitsee.

Tunnelma on kuin suoraan viikinkien aikakaudelta. Kalusteet, sisustus, astiat, ruokalistat, tarjoilijoiden vaatteet, musiikki ym. on ajateltu ja aika hyvin toteutettu loppuun saakka. Tarjoilijat "vetävät" roolinsa hyvin, se käy ilmi puheessa ja muussa toiminnassa. Ruokien nimet listassa on myös vanhalta ajalta.

Olimme tällä kertaa ravintolassa ainoat asiakkaat, ei taida maanantai ilta olla paras ajankohta. Tarjoilu oli ripeää ja mutkatonta, saimme rauhassa aikaa miettiä mitä tilaisimme ja tarjoilija suositteli muuutamia vaihtoehtoja. Hinnat ovat vähän keskitason yläpuolella, mutta valikoima poikkeaa selvästi perinteisestä ketjumössöstä.

T: Normannien haudutettua ankkaa 18,80 € (ylempi ruokakuva)
J: Aifurin lammassärä 17,80 € (ei sitten tallentunut kuva laitteeseen)
A: Knuutin kanainen 14,90 € (alempi ruokakuva)

Alkupaloiksi saimme varrasleipää ja voisulaa. Se olikin varsin maukas ja toimiva yhdistelmä. Juomaksi tilasimme jäävettä, joka todella oli jäävettä eli kylmää. Monesti jäävesi tahtoo nykyään olla jo ehtoo puolella.

Tarjoilijalla on erittäin kiva asu päällä, hänellä on mukava murre (onko opeteltu paikkaa varten...), hän on reipas, rento ja uskottava roolissaan. Mukavaa vaihtelua perinteiseen palveluun.

Ruoat tulivat ripeästi, ei liian ripeästi. Annokset olivat näyttäviä, reilun kokoisia ja mukavasti erilaisia. Ruoan maku oli erittäin hyvää ja olo oli kylläinen kun sai annoksen syötyä loppuun.

Grande totale:
- Teeman voisi viedä vielä rohkeammin loppuun saakka
- Kankaiset servetit
- Sopii jokaiseen vuoden aikaan
- Mukava erilainen lisä Jykylään
- Isot annokset
- Mukava tunnelma
- Maukasta ruokaa
- Erilaista ruokaa, ei kuitenkaan liian erilaista
- Näyttävät annokset

Arviointi:
Henkilökunta ****
Hinta-laatu ****
Sisustus ****
Palvelun nopeus *****
Ruoan maku ja ulkonäkö *****

Viikinkiravintola Harald ****

Ei kommentteja: