torstai 7. toukokuuta 2009

Vesilinna 7.5.2009



Vesilinna patsastelee Jyväskylän keskustan korkeimmalla paikalla Harjun päällä. Osa meistä saapui mäen päälle autolla, osa puuskutti mäen ylös. Hikihän siinä menasi tulla pintaan.

Hissillä ylös ravintolasaliin ja wow mitkä maisemat avautuivat edessämme. Jyväskylän keskusta ja monet muut kaupunginosat näkyy ylhäältä hyvin. Ilta oli aurinkoinen, joten maisemat näyttivät entistä upeimmilta.

Meitä tervehdittiin heti ovella, tiedusteltiin millaisen pöydän haluaisimme. Halusimme ikkunapöydän, jotka olivat katettu neljälle. Meitä oli tällä kertaa viisi henkilöä liikenteessä, ikkunapöytään katettiin hetkessä viides paikka.

Meiltä tiedusteltiin haluaisimmeko alkumaljat, mennä kenties kohottamaan ne terassille tai nauttisimmeko ne pöydässä. Ruokalistaa saimme tutkia kaikessa rauhassa. Listalla oli muutamia menukokonaisuuksia sekä perinteinen a la carte lista. Listalla pääruokia oli valittavana kuutta erilaista, valikoima olisi voinut olla hivenen suurempi.

T ja O: Hauhalan tilan hanhenrintaa 23,50 €
A ja S: Taimenta ja varhaisperunaterriini 23 €
J: Ruohosipulilla kuorrutettua kuhaa 21,50 €

Viinilistalta tarjoilija suositteli loistavalla asiantuntemuksella kuhunkin ruokaan sopivat viinit. Viiniä tarjoillessa saimme kuulla lisää tietoa viinistä ja kyseisestä
viinitilasta.

Alkuun meille tarjoiltiin leipää sekä yllätyksenä annokset savulohimoussea tai savuporomoussea. Hieno lisä! Pääruoat tulivat sopivan odottelun jälkeen. O sai väärän pääruoan, asia paikattiin tyylikkäästi. Hän sai maistella "talon piikkiin" kuhaa jota hän ei ollut tilannut. Me muut olimme ehtineet ruokailla kun O:n hanhi oli kypsynyt ja hän sai annoksensa.

Henkilökunta on nuorta, muodollisia, heillä tyylikkäät yhtenäiset asut (jopa AO:n harjoittelijalla), asiantuntevaa ja rauhallisesti puhuvaa. Heidän ammattitaito tulee todella ilmi heidän suositellessaan viinejä. Palvelu on kerrassaan hoidettu tyylikkäästi ja elegantisti. Tasokasta "olkaa hyvä" palvelua. Palvelu ei ollut liian nopeaa, homma hoitui sopivalla vauhdilla.

Hinnat eivät ole mitään hirmu kalliita tasoon nähden. Ruoat maistuivat ihan OK, jokin pieni juttu jäi mauista puuttumaan. Ruoat olivat kyllä hyviä, tasokkaista raaka-aineista valmistettuja eikä makuihin oltu lähdetty sotkemaan mitään turhaa. Annokset olivat näyttävästi esillä tyylikkäillä isoilla lautasilla. T: ja O:n appelsiiniriisi maistui kuulemma todella appelsiiniselle. A:n ja S:n taimen maistui hyvältä. J:n kuha oli sopivan kypsää, mutta makua olisi voinut olla enemmän.

Sisustus salissa on Jukka Kuoppamäen sinivalkoinen. Siniset tuolit ja valkoiset liinat pöydillä. Lattia on vanhaa punaista laattaa, toiset meistä pitivät siitä ja toiset eivät. Isot avarat ikkunat tuovat valoa ja niistä avautuu huima näköala. Aurinko pääsi lämmittämään tunnelmaa vähän liikaa, joten ikkuiden eteen laskettiin kaukosäätimen avulla puiset sälekaihtimet. Se olikin sitten monimutkainen tekninen juttu, että kaihtimet saatiin laskettua. Tilanteesta selvittiin hyvin huumorilla.

Tuosta runsaasta auringosta johtuen tämän kertaiset kuvat eivät oikein onnistuneet, toinen kuva on yleisilmettä ja toisessa kuvassa on A:n jälkiruoka.

Lähtiessä meidät toivotettiin reippaasti tervetulleiksi uudelleen sekä mainittiin parin viikon päästä aukeavasta terassista. Terassilla on mahdollisuus tapaksiin ja sunnuntaisin lämpenee grilli.

Grande totale:
- Upeat maisemat
- Salissa on kuuma
- Mukava alkuruoka ylläri
- Ammattitaitoinen henkilökunta
- Loistava viiniasiantuntemus
- Jokin jäi puuttumaan ruoan mausta
- Oli paljon muitakin asiakkaita
- Tunnelma oli tyylikkään rento
- Ruoat valmistettu laadukkaista raaka-aineista
- Rauhallinen ja levollinen tunnelma

Arviointi:
Henkilökunta ****
Hinta-laatu ***
Sisustus ***
Palvelun nopeus *****
Ruoan maku ja ulkonäkö ***

Vesilinna ****

2 kommenttia:

BigLerowski kirjoitti...

Voe voe kun se jokin jäi puuttumaan, mutta kuulostaa siltä, että se tapasterassi pitäisi käydä koeponnistamassa porukalla.

Anonyymi kirjoitti...

tuota teidän yllärialkuruokaa kutsutaan amuseksi.