torstai 19. maaliskuuta 2009

Salsa Orkidea 19.3.2009




Salsa Orkidea tuo yläkaupungin keidas jyväskyläläiseen ravintolatarjontaan. Perinteisesti olemme torstaina liikkellä ja viiden jälkeen saavumme melko tyhjään ravintolaan. Tarjoilijapoika saapuu tuomaan heti listoja, ei kysy heti juomatilausta.

Ruokalistat ovat todella paksut ja tahmaiset, kolmasosa listan runsaasta sivumäärästä on tyhjiä. Listalla on pizzaa, pastaa, pihviä, kebabia yms. yms. Tarjoilija saapuu kysymään ruokatilausta, mutta emme olleet vielä valmiit. Ei taaskaan kysytty juomatilausta. Vihdoin saamme valinnat tehtyä ja tilaus pärähtää keittiötä kohden.

* A herkutteli Tropicana pizzalla 6 €
* J tilasi Daria Kebabin ranuilla 7,50 €
* T päätyi tilaamaan Paradiso pastaa 8,50 €

Mitä on tapahtunut alkoholiluville tässä ravintolassa, enää ei saanut kuin ykkösolutta???!!! Ehkäpä siksi ei juomatilauksia ei kysytty kauhian ripeästi, kun vesilinjaa oli tarjolla...

Henkilökuntaa oli salissa yksi. Hän vaikutti kyllästyneeltä ja laiskalta. Puhe olisi voinut olla kovempaa, että vanhemmatkin ihmiset kuulisivat. Tarjoilija osasi peruskoodit, mutta ei sen kummemmin heittänyt juttua yms. Siistit työvaatteet hänellä oli yllä, ja kokeillakin oli releet päällä kun pyörähtivät salin puolella.

Ravintola on perus siisti, ei haise pahalle, sisustuksessa on yritystä, sali on valoisa, väritys on punainen. Yksi kärpänen kiusasi meitä ruokailtaessa.

Ennen pääruoan tuloa saimme hakea salaattipöydästä purtavaa. Salaatit maistuivat ihan hyvälle. Pääruoat tulivat noin vartissa. Annokset näyttivät ihan ok:lta, ei ylläriä kumpaankaan suuntaan. Tosin T ei ymmärrä persiljan merkitystä, miksi se pitää tunkea joka annokseen ja sitten se nyppäistään lautasen reunalle. A sai taas ensimmäisenä annoksen, T ja J odottivat hetkisen.

Ruoat maistuivat ihan ookoolta. Makua olisi voinut itsekullankin olla enemmän, mutta ihan perus kamaa.

Grande totale:
- Missä alkoholiluvat?!?!
- Edullinen hintataso
- Kärpäsiä
- Perus ok ruokaa
- Monipuolinen ruokalista
- Musiikki soi sopivalla volalla
- Hersyvämpää hlökuntaa, pls
- Viini ja olut olisi maistunut..

Arviointi:
Henkilökunta ***
Hinta-laatu ***
Sisustus ***
Palvelun nopeus ***
Ruoan maku ja ulkonäkö **

Salsa Orkidea ***

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo no jos on kupeessa paksuutta ja on valmis maksamaan ruoasta mansikoita, niin Salsa ei varmasti ole paras paikka. Jos taas etsii edullista ja hyvää ruokaa on Salsa ihan ykkönen.
On sanomattakin selvää että Blomstedin tai El Toron kaltaisissa paikoissa palvelu on parempaa mutta se näkyy myös hinnoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Olen käynyt Salsa Orkideassa muutaman kerran ja yllätyin positiivisesti kuinka isoja pitsat ovat. Lautanen hukkuu pitsan alle. Isompikin mies saa mahansa täyteen. Jos pitää tulisesta ruuasta kannattaa tilata Meksikon rulla / tortilla. En muista mikä sen rullan numi oli. Ruoka hyvää ja paikka on rauhallinen. Aoin käydä jatkossakin. Suosittelen.

Anonyymi kirjoitti...

Konkassa koko paikka. Niin hyvät oli aikoinaan ruoat...